Zorgzaam

Ieder kindje heeft zijn begeleidster. Net zoals de ouders thuis doen, proberen we te “zorgen” voor onze kindjes. Vuile neusjes, snoetjes, handjes, luiers…. Troosten, belonen, knuffelen, verbieden, aanmoedigen, straffen, spelen… Aandacht is er voor elk kindje apart. Baby’s eten en slapen volgens hun eigen ritme en behoefte.

Ecologisch

Onze kindjes mogen zo veel mogelijk buiten spelen. Ze kunnen fietsen op het terras, rennen en klimmen op het gras en zich lekker vuil maken in de zandbak.

Uit respect voor de natuur en ons milieu maken wij alleen gebruik van katoenen luiers. Omdat dit geen extra werk mag zijn voor de ouders, doet de Ukkepuk de was. Wij beschikken hiervoor over een grote reserve regenwater en zonnepanelen geven ons voldoende energie.

De kinderen krijgen elke dag een verse gezonde warme maaltijd. Het eten wordt in Ukkepuk zelf bereid en we houden ook rekening met de eetgewoonten van een kind in geval van een voedselallergie of omwille van het geloof. De restjes zijn voor de kippen in de tuin. Op donderdag eten we vegetarisch.

Vrolijk

Elke dag opnieuw, en met een positieve kijk op het leven. Omdat een kind zich goed voelt in een vrolijke omgeving. En zo wordt het ook gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot een blij kind.